Tietokeskuksen tarina

Tietokeskuksen tarina alkaa 1980-luvun alussa, kun USA:ssa vaihto-oppilasvuotta viettänyt Petri Lehmuskoski toi palatessaan rapakon takaa liikeidean. Hän halusi ryhtyä tuomaan maahan tietokonepelejä ja muun muassa merkkitietokoneita ja perusti isänsä kanssa Toptronics Oy:n.

Suuren kysynnän johdosta koettiin painetta avata maahantuonnin lisäksi myös vähittäismyynti. 1984 avattiin vähittäismyynti silloisessa Kauppiastavaratalo Henrikissä Yliopistonkadulla. Henriksin kokemusten myötä Petri ja Timo-isä tunnistivat markkinoilla tilaa yrityksille suunnattuun PC-kauppaan. Tätä varten perustettiin 1989 Turun Tietokeskus Oy. Aika oli oikea, sillä 1990-luvun puolivälissä yritykset siirtyivät tietokoneaikaan.

Sukupolvenvaihdoksen myötä 2000 –luvun alussa Timo väistyi yrityksen johdosta antaen tilaa tyttärelleen Reetalle sekä hänen aviomiehelle Tuomas Kaukiselle. Uuden johdon myötä Tietokeskus keskittyi yritys- ja julkissektorin IT -laitteisiin ja –palveluihin ja hakemaan kasvua.

Taatakseen hyvän palvelun isoille yritysasiakkailleen koko maassa, Tietokeskus on laajentunut Turun lisäksi Tampereelle, Saloon, Poriin ja Helsinkiin. Konserni tunnetaan tänä päivänä Tietokeskus Yhtiöt -nimellä. Työntekijöitä on jo toistasataa ja osaamista on kertynyt kolmen vuosikymmenen ajalta.


Tietokeskus_tarina_1.jpg

Tietokeskuksen_tarina_3.jpg

Tietokeskus_tarina_2.jpg

  • Jaa: