Hyvä asiakkaamme,


Viime viikolla on mediassa uutisoitu laajasti tutkijaryhmän löytämästä haavoittuvuudesta koskien Intel suorittimia. Myös Tietokeskuksen käyttämät palvelut ovat alttiita haavoittuvuuden hyväksikäytölle.
Asiantuntijamme ovat seuranneet tilanteen kehittymistä ja aloittaneet työt korjausten asentamiseksi sitä mukaan, kun haavoittuvuuden korjaavat päivitykset ovat tulleet saataville. Osa palveluista on päivitetty jo julkaistujen päivitysten osalta. Loput palvelinalustat päivitetään kuluvan viikon aikana.


Haavoittuvuuden luonteesta johtuen päivitykset tullaan tekemään normaalista huoltoikkunasta poikkeavana hätähuoltona. Työ saattaa aiheuttaa lyhyitä katkoksia joidenkin palvelimien saatavuuteen.
Mediassa on uutisoitu myös asiakkaalle näkyvästä korjauksen haittavaikutuksesta, jonka vuoksi suorittimen tehot saattavat laskea. Arviot vaikutuksesta vaihtelevat. Valitettavasti meillä palveluntarjoajilla ei ole keinoa estää tätä.


Muiden palveluiden osalta tiedotamme ajankohdasta, heti kun meillä on asiasta lisätietoa. Tiedostamme haavoittuvuuden vakavuuden ja tästä johtuen teemme töitä sen eteen, että kaikki palvelumme saadaan hallitusti päivitettyä heti kun näihin tehtävien korjaustoimenpiteiden toimivuus on varmistettu.


Teknistä lisätietoa haavoittuvuudesta on saatavilla osoitteen https://meltdownattack.com kautta.


Lisätietoja antaa tuotantopäällikkömme Sami Viitala, puh: 075 326 7171

  • Jaa: