Se oli marraskuu 1997, kun minut palkattiin Turun Tietokeskukseen myymään tietsikoita. Meillä oli myymälä ja henkilökuntaa ainakin 8. Tarjolla oli PC:iden lisäksi pelejä, printtereitä, levykkeitä, joystikkiä ja muuta tilpehööriä. Minä olin huolissani, kun en mielestäni ATK:ta käyttämistä kummemmin ymmärtänyt. Enhän mä nyt mikään nörtti ollut! Viisas omistaja/toimitusjohtaja kertoi, että se ei haittaa, myyjägeeni oli paljon tärkeämpi ominaisuus kuin nippelitieto. Ja sitä paitsi, onhan koneiden specsit lapulla, joka koneen yläpuolella.

Ehkä minussa sittenkin asui pieni nörtti, koska nyt 20 vuotta myöhemmin, olen vielä täällä, myymässä tietsikoita. Maailma on muuttunut paljon tuona aikana, ja niin on firmakin. Me olemme nyt Tietokeskus Yhtiöt; henkilökuntaa on kaksisataa kymmenessä kaupungissa, kuluttajakauppa on jäänyt aikoja sitten repertuaarista ja nyt myydään kaikki palveluna. Palvelimet on siirretty siivouskaapista huipputurvalliseen state-of-the-art konesaliin ja päämiehiin ja kollegoihin pidetään yhteyttä Skypen ja Somen välityksellä.

Itse en toki ole tässä ajassa muuttunut juuri lainkaan, ehkä voin myöntää olevani himpun verran viisaampi ja hitusen rennompi, mutta siinä se. Ja tietysti olen todella paljon kokeneempi. Tietokeskus vuosinani olen saanut jatkuvan myyntityön lisäksi toimia monena muunakin; myyntipäällikkönä, myynnin tukena, vt toimitusjohtajana, markkinointipäällikkönä, johtoryhmän jäsenenä, viestintäjohtajana, tietoturvavastaavana, kehitysjohtajana jne.

Mitä tulevaisuus vielä tuokin tullessaan, toivottavasti ainakin monta vuotta lisää, niin elämää kuin Tietokeskus-töitäkin. Haluan nyt kiittää kaikkia rakkaita kollegoita ja päämiehiä, joiden kanssa olen saanut nämä 20 vuotta jakaa. Osan teistä olen tuntenut vasta vähemmän aikaa, mutta todella monen jo toistakymmentä vuotta. Ja sama kiitos koskee asiakkaitani, on ollut todella rikastavaa saada palvella Teitä ja tulla tutuksi. Viime vuosina olen joutunut karsimaan asiakkaitani ihan pariin tahoon, muiden konsernitöiden viedessä suurimman osan ajastani. Mutta vuosien varrella olen saanut palvella satoja asiakkaita, joista osa on minulle jo läheisiä ystäviä.

Nyt on marraskuu 2017 ja minä odotan tulevaa, tietsikoita kaupaten.

Nina Ekman

Nina_kakskytavuotta.jpg


P.S. Jos olet vanha asiakkaani, tai joku joka haluaa uudeksi asiakkaakseni – saa olla yhteyksissä, numeroni on, vieläkin: 0405156645.

P.P.S. Jos olet nuori nainen ja mietit uskaltaako sinne ICT-alalle lähteä, niin ehdottomasti, tänne vaan, täällä on tilaa fiksuille, intuitiivisille naisille!

Tietoa kirjoittajasta

Salibandyä, jalkapalloa ja käsipalloa harrastava suklaan ja punaviinin ystävä, Netflix-addikti ja saariston asukas.

  • Jaa: